lunes, 11 de enero de 2010

BALANÇ DEL TEMPORAL

La situació meteorològica es va normalitzant després de la gran onada de fred dels últims dies, que ha creat el caos a gran part de la Península Ibèrica, amb neu a llocs insòlits com ara Sevilla capital, on feia 56 anys que no hi nevava, Còrdova capital, o les platges de la Costa Daurada, on la neu va arribar a enfarinar divendres la sorra, arran de mar, a punts com ara l´Ametlla de Mar, l´Hospitalet de l´Infant, Cambrils, o Salou entre d´altres
A les comarques de l´interior de Catalunya, la nevada va ser impressionant, amb gruixos de fins a 1 metre a Prades, 60cm a Falset, 55cm a Horta de Sant Joan, i d´altres registres molt significatius que encara avui mantenen semi-aïllats nombrosos nuclis de població.
Al Pirineu la neu també va deixar gruixos importants com els 45cm a la Tossa d´Alp, o els 35cm al Port del Comte, entre d´altres.
Pel que fa al fred, destacar els -18ºC assolits a La Bonaigua 2.300m, a Boí 2.500m, i a Sasseuva 2.200m, i nombrosos valors per sota del -10ºC a l´interior, arribant a glaçar fins hi tot arran de mar. Aquí a Sant Vicenç, la mínima ha estat de -0,4ºC, gràcies al vent que no va li va permetre baixar més.
De cara als propers dies, diversos fronts, amb pluja demà a la tarda, i pujada progressiva de les temperatures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario