domingo, 7 de marzo de 2010

ONADA D´AIRE FRED I TEMPORAL DUR

Avui diumenge comencen a entrar en escena els ingredients que a partir de la propera nit faran una barreja explosiva meteorològicament parlant sobre Catalunya, fent que tinguem un temporal de neu, pluja, vent, i d´onades al mar les properes hores.
Pot començar a ploure a partir de migdia, intensificant-se aquestes precipitacions al llarg de les hores, en forma de neu en un primer moment per sobre dels 800 metres, baixant ràpidament cap als 500, 300, 200, i localment cota 0 la propera matinada i demà dilluns al matí.

Segons els últims mapes, demà dilluns tindrem un temporal de llevant que portarà nevades importants per sobre dels 400m, si bé es podrà veure nevar demà al matí, encara que sigui de forma testimonial, gairebé a qualsevol punt de Catalunya, sent més difícil a Barcelona capital, on els flocs o l´aiguaneu es poden situar vora els 200m (aproximadament la Ronda de Dalt). A partir de migmatí, la cota de neu pujarà cap als 500m, amb pluges que poden ser intenses al litoral, sobretot de Girona, tornant a baixar la cota de neu a última hora.

Les nevades demà podran acumular gruixos importants de neu a zones com ara Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Montnegre, Montseny, i Pirineu Oriental, amb possibilitat que se superin els 20cm per sobre dels 700m.

El vent bufarà amb ratxes superiors als 90Km/h al litoral i prelitoral, amb onades que podran superar els 4m-5m d´alçada a les mateixes platges de Barcelona a partir de migdia.

Sembla que l´onada de fred es reforçarà a partir de dimarts, amb possibles nevades que, de presentar-se, sí serien aleshores en forma de neu a tot arreu, amb unes temperatures de rigorós hivern, i amb glaçades generals.

Caldrà seguir l´evolució de la situació per veure què pot acabar passant aquesta propera setmana. El què sí és segur és què caldrà treure tota la roba d´abric a partir de la propera tarda i nit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario