domingo, 21 de noviembre de 2010

PERSPECTIVA METEOROLÒGICA MOLT INTERESSANT

Encara no ha començat l´hivern, si bé les temperatures són prou baixes, amb glaçades a l´interior, nevades importants ja al Pirineu, sobretot al sector occidental, i mitjanes tèrmiques diàries pròpies del gener aquests dies a gran part del principat, inclosa la façana litoral i prelitoral.


Els models de predicció a llarg termini dibuixen un final de Novembre i principis de Desembre molt interessants des del punt de vista meteorològic, on l´actor principal serà un potent anticicló centrat a l´Atlàntic Nord, el qual ha començat i continuarà enviant-nos un flux de vents del nord cada cop més freds, amb un marcat passadís d´aire polar que sembla durarà setmanes, tot obrint-nos la porta a importants glopades d´aire gèlid que, si es compleixen els mapes, ens farien estar alerta al que pogués passar a casa nostra, ja que aquest aire fred aniria associat amb profundes borrasques subtropicals, les quals, alimentades amb aquesta entrada permanent d´aire fred, podrien adquirir notable activitat i complicar-nos el temps sobremanera a gran part de la Península Ibèrica, inclosa Catalunya.



Encara falten dies, i caldrà seguir l´evolució dels mapes per saber que pot arribar a passar, si bé la tendència dels mateixos els darrers dies és clara i dibuixen un ambient de rigorós hivern les properes setmanes. Sorpreses? Ja es veurà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario